Днес ви представяме втората статия от рубриката ни Тайната градина, която

...
Днес ви представяме втората статия от рубриката ни Тайната градина, която
Коментари Харесай

Златна есен на балкона в 5 лесни стъпки

Днес ви представяме втората публикация от рубриката ни " Тайната градина ", която ще поддържаме дружно с Боряна Михайлова от botanika.bg. Тя ще ни научи на градинарство и цветарство, само че най-много на обич към цветята и градината.

Септември е златен. Септември е пъстър. Септември е берекет!

С няколко лесни и приятни стъпки можете още дълго да се радвате на есенните цветя на балкона и в градината. Ето по какъв начин да се насладите на идните златни моменти.

Продължавайте да подхранвате и прочиствате балконските цветя



Ако се грижите добре за балконските и култивиран цветя, те ще цъфтят до късна есен! Преди да купите тор, вземете поради няколко фактора:

1. В домашни условия нормално се употребяват течни торове, които се разтварят във вода за поливане, до момента в който външните растения е по-добре да се подхранват с гранулирани торове, които при поливане и дъжд се разтварят последователно и обезпечават по-дълго деяние.

2. Различните растения избират кисели или алкални почви. Това е значителен въпрос, на който би трябвало да си отговорите преди наторяване.

Повече за торенето на другите растения можете да прочетете тук.



Попълнете празните места на миналите към този момент едногодишни растения



Хортензии, хризантеми и теменужки цъфтят есенно време и ще красят балконите и градините ви до края на ноември.



Ако желаете да имате зюмбюли за Коледа, в този момент е моментът да ги засадите



Процесът се назовава форсиране и се ползва при предпочитание за ранен разцвет на луковични цветя. Отгледайте дарове за Коледа!

Тук можете да прочетете как стъпка-по-стъпка да заложите луковици за форсиране.



Оформете розите



Погрижете се за розите през есента, с цел да имате здрави, енергични и цялостни с цвят растения през идната година. Отрежете всички изсъхнали и увяхнали цветове на розите, с цел да се предотврати изгниване, което е причина за развиване на заболявания през идната година.

Тук можете да прочетете повече за есенната грижа при розите.



Засейте ароматни подправки и цветя в балконски сандъчета или саксии



По-късно можете да ги внесете в жилището и постоянно ще имате нещо уместно за декорация към вечерята или за добавка във вазата. През другите месеци можете да сменяте растенията съгласно сезона и интервала им на разцвет. Сега можете да наблегнете на растения, които цъфтят и плододават през есента, за красива и ароматна градина на балкона чак до първите слани. Изберете измежду теменужки, хризантеми, астри, далии от цветята. Както и кориандър, див копър, риган, мащерка, магданоз, розмарин, горчица, киселец, мента и рукола от подправките и марули, благоуханен грах, лук, репички, моркови и спанак от зеленчуците.



Направете лист с обичани цветя за следващата година



Запишете си какво ви е впечатлило през тази година – кои цветя са ви харесали, кои зеленчуци бихте пробвали да отгледате идващия сезон и за кое растение завидяхте на съседката.:) Следващата пролет това ще е насочна точка при обмисляне на балкона и градината.

В зеленчуковата и овощна градина също има доста работа. Ако на вилата имате плодни дръвчета или имате къща на село и ви е ред да се отчетете с активност, прочетете тук какво е значимо да свършите през септември и впечатлете околните си!



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР